Menu
EUR
[BLOG] Hoe kan ik het beste mijn Tape bewaren?

[BLOG] Hoe kan ik het beste mijn Tape bewaren?

Door: Marthijn Reacties: 0

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het bewaren van de tape. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met een juiste opslag, kan dit invloed hebben op het eindresultaat van het desbetreffende project. Wij geven je 4 tips om de tape op een juiste manier te bewaren.

 

1. Temperatuur

De omgevingstemperatuur heeft direct invloed op de tape en specifiek op de lijmlaag. Daarom is het van belang om de tape op een koele (kamertemperatuur 20C) plek op te bergen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de tape constant.

2. Luchtvochtigheid

Ook vocht heeft invloed op de kwaliteit van de tape. We adviseren om de tape op een droge plaats op te bergen. De drager van de tape kan namelijk vocht opnemen waardoor deze eerder kan scheuren of zijn vorm verliest.

3. Uv-straling

Wanneer de lijmlaag van tape in contact komt met uv-straling of simpelweg zonlicht, kan de lijmlaag gaan uitharden. Dit betekent dat de tape niet meer goed hecht bij het gebruik. Er zijn tapes verkrijgbaar die uv-bestendig zijn, de uv-straling heeft hier een beperkte invloed heeft op. Toch adviseren we om alle tapes op een donkere plaats op te bergen, waar geen uv-straling komt. Dit om de kwaliteit van de tape te kunnen garanderen. Het makkelijkste is om de tape in de doos te laten zitten waar ze in verpakt zijn.

4. Periode

Tape is over het algemeen één jaar van optimale kwaliteit. Na één jaar gaat de kwaliteit in kleine stapjes achteruit. Het is niet zo dat de tape na één jaar niet meer te gebruiken is, de kwaliteit wordt alleen minder, wat invloed kan hebben op het eindresultaat van het project. De periode is ook afhankelijk van de bovengenoemde punten.

 

 

Heb je nog vragen of een opmerking?!
Stel ze via de chat! of stuur ons een email [email protected]


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste om te reageren.
Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Winkelwagen

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »